Plannen 2019

Als werkgroep zijn we weer druk bezig om plannen te maken voor 2019. We aan het kijken wat we nog meer kunnen doen in de stad. Is er misschien nog een kindertehuis waar we aan de slag kunnen? Of msischien een bejaardentehuis?

Hier zijn we voor aan het kijken met Stichting Tabitha. We gaan zeker de kinderen van dit tehuis niet uit het oog verliezen maar we zouden het mooi vinden als we er nog iets bij kunnen doen.

Op dit moment krijgen de kinderen bijles in Bulgaarse taal en rekenen. Deze bijlessen krijgen ze op zaterdag en zondag. Ze zijn gestart in september 2015. De leraressen zijn erg enthousiast over de resultaten en ook merken ze op de scholen waar de kinderen zitten dat ze het goed doen en beter mee kunnen met de rest van de klas.
Ook krijgen de kinderen hulp van een psycholoog. Deze komt elke week een paar uur langs en gaat door middel van spelletjes e.d. gesprek aan met de kinderen. Ook mogen ze hem altijd bellen als er iets is. Voor de kinderen is het ontzettend fijn dat ze iemand hebben waarmee ze kunnen praten over dingen waar ze moeite mee hebben.
1 x per week krijgen ze engelse les. Ze leren hierin woordjes en zich voor te stellen in het engels.
We zijn erg blij dat ze deze hulp nu krijgen. We hopen dat ze zich hierdoor beter ontwikkelen en steviger in hun schoenen staan als ze uit het tehuis gaan.
Reageer