De ervaring van Elske Schoon

De ervaring van Elske Schoon

De ervaring van Elske Schoon;Vijf jaar geleden kreeg ik de vraag of de werkvakantie naar Bulgarije niet iets voor mij was. Ik ben gegaan met de gedachte dat het eenmalig was. Vijf jaar later heb ik geen werkvakantie overgeslagen. Een werkvakantie in Bulgarije is eigenlijk niet met woorden te beschrijven. Het zijn twee zware weken, maar wel twee weken vol liefde en plezier. Het is bijzonder om te zien hoe de kinderen in Bulgarije groeien. In 5 jaar tijd heb ik de groei van ‘overleven voor jezelf’ naar ‘leven met elkaar’ gezien. Je geeft liefde aan de kinderen, maar die krijg je in meervoud terug. Je krijgt een bijzondere band met de kinderen. Wat nog specialer aan die band is dat je elkaars taal niet spreekt, maar elkaar wel begrijpt. Het zijn twee weken van knuffelen, spelen, praten, klussen, gezelligheid en als kind van God andere kinderen van God laten zien dat ze net zo speciaal zijn en dat ze tot alles in staat zijn als er iemand achter hen staat die in hen gelooft.
Ik heb veel over mezelf geleerd. Ik heb ook geleerd om Nederland meer te gaan te waarderen. De voorzieningen in Nederland zijn heel goed vergeleken met Bulgarije. Door de werkvakantie krijg je de mogelijkheid om te laten zien dat je waardeert wat je hebt en dat je er voor zorgt dat je naaste er ook van kan genieten. En geloof me, zelf geniet je misschien nog wel het meeste. Het is een ervaring die je nooit meer vergeet. Elke keer als ik foto’s zie van Bulgarije krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Een glimlach van liefde, plezier, waardering en trots voor de kinderen van het weeshuis.