De ervaring van Ruth Timmermans

De ervaring van Ruth Timmermans

Wanneer mijn broer en zus terugkwamen van de werkvakantie in Bulgarije hadden ze honderden foto’s om te laten zien hoe leuk het was. Op de foto’s was te zien dat ze Hollandse spelletjes deden, knutselen, voetballen en nog veel meer. Dát wilde ik ook! Ik kon niet wachten tot ik oud genoeg was om mee te gaan. Ik wilde altijd al voor langere tijd vrijwilligerswerk in het buitenland doen om te zien hoe het er in andere landen aan toe gaat, maar dit kon niet omdat ik mijn HAVO nog moest afmaken. Deze weken in de zomervakantie was daarom een perfecte optie.

Wat ik het leukste vond was dat je de kinderen blij kan maken met kleine dingen. Als je ze een knipoog of een high-five geeft zie je ze helemaal stralen. Ze vragen niet om dure spullen, ze vragen alleen maar aandacht die wij als werkgroep graag wilde geven. Het is leuk om de lachende gezichtjes te zien als je ze naar bed brengt en diezelfde lachende gezichtjes weer ziet als ze uit bed komen.

Het is zeker aan te raden om mee te gaan naar Bulgarije. Het is een unieke ervaring die niemand je af kan pakken. Je doet het niet alleen voor de kinderen daar, maar ook voor jezelf. Je ziet hoe het er in een ander land aan toe gaat en gaat bij thuiskomst in Nederland meer de kleine dingen waarderen. Dat je met zulke kleine dingen zoveel kinderen blij kunt maken, dat moet je een keer meegemaakt hebben.