Dinsdag 4 augustus

Het is alweer dinsdag!

Wat gaat de tijd snel! We hebben het goed naar ons zin. Na een nachtje Plovdiv en een rustige zondag konden we er weer tegenaan.

De klussers werken hard! In de kelder zijn nu bijna 4 kamertjes klaar, dat wil zeggen gesaust en de buizen geverfd. Op de 1e verdieping is 1 slaapkamer klaar en zijn we nog bezig met de gang aan te pakken. Het valt wat tegen omdat de muur eraf gaat, dus die moest er eerst afgehaald worden en daarna opnieuw gestukt.

De grotere jongens proberen te helpen waar ze kunnen. Sommige zijn gemotiveerd om te helpen, andere moeten we een beetje motiveren maar tot nu toe lukt het aardig.

Het is nog steeds erg warm. Maar we zijn er een beetje aan gewend inmiddels.

Gisteren zijn we met alle kinderen naar het zwembad naast het tehuis geweest. De meeste kleintjes waren er nog nooit geweest en eigelijk kon niemand zwemmen. We waren dus vooral bezig met kindjes uit het water vissen. Maar het was erg leuk en geslaagd! Daarna hebben we met z’n allen gegeten bij het zwembad. Lekkere frietjes met een soort kipnuggets!

Ook hebben we gisterenmiddag een gesprek met Albena van stichting Tabitha en de leraar en psycholoog gehad om te bespreken hoe het gaat. Ze hebben hun manier van aanpak verteld en gaan de resultaten elke maand aan ons laten zien zodat we goed in de gaten kunnen houden hoe het gaat. Allemaal positief gelukkig!

Vandaag is het Bulgaarse dag! Vanmiddag krijgen we een presentatie van de kinderen over Bulgarije, gaan we een dans leren en vanavond typisch Bulgaars eten.

We zijn benieuwd