Wat gaan we deze zomer doen?

Morgen vertrekken we weer naar Bulgarije. We zijn blij en dankbaar er al voor de 7e keer heen te kunnen gaan mede door de steun van de gemeente.

Wat gaan we deze zomer doen?

De klussers kunnen aan de gang in de kelder om deze op te knappen. Verder zullen we kijken wat er nog gedaan kan worden in de slaapkamers van de kinderen.

Naast het opknappen van het tehuis willen we ons ook meer gaan richten op educatie.

De werkgroep heeft samen met stichting Tabitha 2 leraren aangenomen die de kinderen bijles gaan geven. In bulgarije is het niet zo dat je een jaartje blijft zitten als je het niet kunt bijbenen, je gaat  automatisch door naar het volgende jaar. Dit heeft  als gevolg dat er veel kinderen niet goed kunnen lezen en schrijven. Omdat het belangrijk is dat ze op hun 18eop eigen benen kunnen staan hebben we besloten deze leraren in dienst te nemen.

Deze vakantie zullen we dit evalueren met de leraren en de kinderen. We zullen kijken waar ze wellicht nog meer behoefte aan hebben en hier proberen op in te spelen.

De kinderwerkers hebben voor elke dag een programma met ’s ochtends een bijbelverhaal en knutselen en ’s middags zeskamp, sportactiviteiten, waterspelletjes en natuurlijk de loombands! Nogmaals bedankt voor het inzamelen.

Iedereen die dit jaar meegaat heeft een filmpje gemaakt met wat zij doen in het dagelijks leven bijvoorbeeld; naar school gaan, werken of een bijbaantje hebben. De kinderen in Bulgarije denken vaak dat wij niks hoeven te doen om geld te verdienen.

Zo willen we de kinderen laten weten dat ook wij moeten werken voor ons geld en dat ook wij naar school gaan om iets te kunnen bereiken.

We hopen dat jullie voor ons zullen bidden, gebed hebben we nodig om de kinderen groot en klein iets bij te brengen, werk te kunnen verzetten maar bovenal God’s onvoorwaardelijke liefde te laten zien.

We zullen tijdens de werkvakantie verslag bijhouden op de website www.werkgroepbulgarije.nl en de facebook pagina.